Politika privatnosti

Blog Putujući Ranac priče sa putovanja ozbiljno shvata svoju odgovornost u pogledu zaštite podataka njegovih posetilaca. Sama stranica nastala je iz ljubavi prema putovanjima, nije pravno lice i ne stvara materijalnu korist, već služi kao portal javnog informisanja i pružanja informacija svim ljubiteljima putovanja.

Blog Putujući Ranac se obavezuje se da će štititi Vašu privatnost i omogućiti Vam najbolje moguće iskustvo korišćenja ove stranice. Kako biste što kvalitetnije iskoristili vreme provedeno na mom blogu, potrebne su nam određene lične informacije o Vama, koje će nam pomoći prilagoditi sadržaj Vašem ukusu i željama.

Molim vas, pročitajte tekst dalje kako biste razumeli kako se odnosim prema Vašim ličnim podacima.

Davanjem svojih ličnih podataka i prihvatanjem Politike zaštite privatnosti potvrđujete da ste saglasni da se vaši podaci koriste na način opisan u ovoj Politici. Ukoliko se Politika zaštite privatnosti promeni, izmenjeni tekst Politike ćemo objaviti na ovoj stranici.

Izjava o Privatnosti je dokument koji garantuje zaštitu privatnosti naših korisnika na Internetu. Naš blog možete pregledati besplatno i bez ikakve obaveze da otkrijete svoj identitet ili ostavite bilo kakve lične podatke. Odlučite li ipak prijaviti na našu newsletter listu, potrebno je da nam ostavite lične podatke (ima i prezime, mejl adresa), kako bismo vam mogli dostavljati sadržaj za koji ste se prijavili. Tražimo samo informacije koje su nužne kako bismo što bolje realizovali vaš zahtev.

PRIKUPLJANJE INFORMACIJA – način i razlog

Blog Putujući Ranac traži Vaše lične podatke samo ako želite primati obaveštenja o novim tekstovima na vaš mejl.

Posetite li naš blog,  web provider automatski beleži podatke koju uključuju IP adresu Vašeg računara, vrstu pretraživača, ime domena, vreme posete, adresu web stranice sa koje ste došli, zatim sve informacije o stranicama koje posetite na našoj web lokaciji o čemu ste bili obavešteni na svim stranicama websajta.

Ove podatke koristimo za statističke analize, sa ciljem da poboljšam kvalitet usluge.

Podaci koje skupljamo su sledeći:

 • Domen i IP adresa
 • Vrstu browser-a i operativnog sistema pomoću kojeg je pristupljeno ovom sajtu
 • Vreme pristupa i dužinu posete
 • Strane koje posećujete
 • Ukoliko ste linkovali moj portal sa nekog drugog sajta, adresu tog sajta

U kojim slučajevima beležim vaše privatne podatke:

 • Postavljanje pitanja
  (Ime, email – na koji vam dostavljam odgovor)
  Kontakt podaci i pitanja se čuvaju u internoj bazi dokle god autor ne traži da se pitanje iz interne baze izbriše.
 • Prijava na newsletter
  (Ime, email adresa)
  U svakom trenutku možete imati uvid u vaš nalog i odjaviti se sa liste. U tom slučaju se brišu vaši podaci.
 • Ostavljanje komentara
  (Ime/nickname, email adresa, ip adresa)
  Anonimni nickname od email adrese može biti ostavljen na sajtu, ali ćete morati uneti i određenu adresu da biste ostavili komentar. Komentari se čuvaju dok autor ne zatraži skidanje ili na neki način narušava ideologiju bloga.

SIGURNOST PRIKUPLJENIH INFORMACIJA

Putujući Ranac blog posebno brine da su prikupljene informacije o korisnicima sigurne i zaštićene od gubitka, promena, nedozvoljenog pristupa i bilo koje vrste zloupotrebe.

Sa našeg bloga, linkovi mogu voditi na druge web sajtove. Ne snosimo odgovornost za politiku ili procedure za zaštitu podataka, kao ni za sadržaj na ovim web sajtovima.

AUTORSKA PRAVA – sva prava zadržana

Sav dizajn veb stranice, tekst i fotografije na sajtu putujuciranac.com su vlasništvo kreatora u čijem je sajt vlasništvu. Nijedan oblik reprodukcije za komercijalnu i nekomercijalnu upotrebu nije dozvoljen bez prethodne dozvole vlasnika sajta. Za sve druge svrhe kao što je prikazivanje u javnim prostorijama ili institucijama, objavljivanje fotografija ili tekstova na mreži, štampi ili za bilo koji drugi oblik korišćenja vlasnik mora dati dozvolu. Molimo Vas kontaktirajte nas za sva pitanja.

NEWSLETTER

Voleli bismo da vas obaveštavamo o našim najnovijim tekstovima!🎒